Sandningsskopa

    STARK -sandspridarskopan är avsedd för en effektiv sandning på gårdar och vägområden.  Med sandspridarskopan bekämpar du halkan snabbt och kostnadseffektivt. Sandspridarskopan kan användas såväl som på jordbrukstraktorer och redskapsbärare, som på hjullastare.

    Alla modeller har som standard en krossaxel och skyddsnät. Krossaxeln förfinar den frusna sanden som har klumpat sig och skyddsnätet hindrar stora stenar och isblock från att falla ner på sandningstrumman. Dessutom är sandningstrummans lagring skyddad från sand.

    Sandningsmängden kan justera efter behov steglöst med en reglerbar flödesventil, som ger då en exakt mängd sand.

    Sandningsskopor finns till alla storlekar av maskiner, från 300 liters volym, till 3000 liter skopvolym. Sandspridarskoporna har bultade fästen, som är lätt att byta till annat slags fäste, om man använder sandspridarskopan på olika maskiner (bortsett från modellerna HK300, HK2500 och HK3000, där man har svetsade fästen).

    Som tilläggsutrustning kan man få en påfyllnadscylinder (enbart till 3-punktsfäste traktor), som medger en påfyllning av sandspridarskopan även vid infästning av skopan på jordbrukstraktorns trepunktsfäste. Till HK1000-HK2000 fås en dubbeltrumma där man kan halvera arbetsbredden.