excavators

Om Entrack

Historik
Entrack har en lång historik som leverantör av slit- och reservdelar till entreprenadbranschen. Företaget grundades i Lysvik, Värmland i början av 1970-talet av Boris Nilsson, som började importera bandvagnsdelar från Italien och sälja dem till entreprenörer, först i närområdet men med tiden över hela Sverige. Under andra halvan av 70-talet så startades en verksamhet i Sörbygden, Jämtland tillsammans med Kjell Ohlsson och försäljningen tog fart även i norra Sverige.

Ungefär samtidigt så bildades Entrack Norge A/S tillsammans med en norsk entreprenör, Entrack A/S som de heter idag är fortfarande en samarbetspartner men drivs helt i egen regi av sönerna till medgrundaren. Under 80-talet så byggdes verksamheten upp med utökade lagerställen och ledande leverantörer från främst Italien till att bli den största märkesobundna leverantören av bandvagns- och slitdelar i Sverige och Norge. Nästa stora satsning för att komma närmre kunderna i Mälardalen med omnejd var när Magnus Nord 1994, efter ett år i Karlstad, slog upp portarna till det nya lagret i Järfälla utanför Stockholm.

Efter det har lager och kontor öppnats i Eslöv, Luleå och senast 2013 i Göteborg. Alla lager drivs av hängiven och kunnig personal som oftast har mellan 10-30 års erfarenhet från branschen.
Under 2008 började en småskalig internationell satsning med öppnande av vårt kontor och lager i polska Wroclaw. Nästa steg var att ombilda vårt tidigare italienska logistikkontor till ett försäljningskontor med Europa som marknad och nyast på Entrack-kartan är Tammerfors och Karleby i Finland som öppnade under vintern 2014.

Våren 2020 flyttade verksamheten i Stockholm och Järfälla till helt nya lokaler på Bruttovägen som också fungerar som huvudkontor och centrallager för hela Entrack-koncernen.

Världsledande
Med världsledande producenter i kombination med egentillverkade produkter är vår målsättning att vara en av de marknadsledande leverantörerna på våra egna marknader och en betydande på övriga. Vi är i en ständig process att tillsammans med våra tillverkare och leverantörer utveckla produkter som leder till ökad produktivitet och lönsamhet för våra kunder.

entrack, mito, ntp, nwp